Over ons

In 2017 zijn wij begonnen met de Facebook-pagina ''Hilversum in de Oorlog''. De collectie is inmiddels uitgegroeid tot een aardige verzameling van documentatie en beeldmateriaal van Hilversum en omstreken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Begin

De interesse voor Hilversum in oorlogstijd begon in 2015. Om meer informatie over de regio te vinden werd er een Facebook groep aangemaakt genaamd ''Tweede Wereldoorlog T 'Gooi''.

Aanleg collectie

Begin 2017 besloten wij een verzameling aan te leggen over Hilversum in oorlogstijd. De eerste documentatie was al snel gevonden. Om deze documenten en foto's te laten zien en verhalen te delen richtten wij in september 2017 de Facebook-pagina ''Hilversum in de Oorlog'' op.

Collectie Hilversum in de Oorlog in oktober 2017.

Collectie Hilversum in de Oorlog in januari 2018.

Expositie en bijdrage aan boek

In februari 2020 hield Hilversum in de Oorlog een expositie in het gemeentehuis van Hilversum. Dit was de eerste expositie waaraan Hilversum in de Oorlog een bijdrage heeft mogen leveren.

Ook heeft Hilversum in de Oorlog uniek beeld- en documentatiemateriaal aangeleverd voor het boek Een stad op drift van Geraldien von Frijtag.

Stichting

In maart 2020 werd Hilversum in de Oorlog omgedoopt tot ''Stichting Hilversum in de Oorlog''.

Website

Na lang nadenken is in april 2022 eindelijk besloten een website te starten voor Hilversum in de Oorlog. Om zo het collectief geheugen van Hilversum tijdens de Tweede Wereldoorlog te vereeuwigen op het internet.

Toekomst

In de toekomst hopen wij meer een maatschappelijke rol te kunnen vervullen in Hilversum. Door bijvoorbeeld voorlichtingen te geven op scholen, het schrijven en uitgeven van boeken en exposities te houden.

                                         Collectie Hilversum in de Oorlog in februari 2022.