Tentoonstellingen

April 2022 -  Museum Hilversum

Van 29 april tot en met 8 mei is de fototentoonstelling ''Vrijheid is niet vanzelfsprekend'' te zien in het Museum Hilversum aan de Kerkbrink. De tentoonstelling bestaat uit een selectie foto's uit de Tweede Wereldoorlog genomen in Hilversum, waaronder 25 foto's uit onze collectie.

Museum Hilversum - Nieuwe oorlogsfoto's voor het eerst getoond


April 2022 - Kamp Vught

In april 2021 ontvingen wij een fotoalbum van de Duitse soldaat Josef Freialdenhoven, een soldaat die een tijdje gestationeerd zat in kamp Crailo en aldaar ook de nodige foto's heeft gemaakt. Helaas waren enkele foto's door de verkoper uit het album verwijderd, zodat de verkoper hier meer geld aan kon verdienen. Drie foto's die uit het fotoalbum zijn gehaald waren van een deportatie van Joodse mensen bij het treinstation in Vught. Nationaal Monument Kamp Vught heeft deze drie bijzondere foto's aangekocht. Naar aanleiding van de vondst haalde de directeur van NMKV een al bestaande tentoonstelling ''De Jodenvervolging in foto's'' weer terug naar Nederland. In deze tentoonstelling ligt nu het fotoalbum uit onze collectie. Bij de tentoonstelling is het album digitaal in te zien.

 

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/voor-het-eerst-kijk-je-recht-in-het-gezicht-van-de-gedeporteerde-joden-uit-kamp-vught-hoe-doken-deze-unieke-beelden-ineens-op~bfd736fa/

https://www.nmkampvught.nl/bezoeken/actueel/agenda/2022/04/de-jodenvervolging-in-foto-s/

 


September 2021 - Grote Kerk Hilversum

Met Open Monumentendag 2021 hebben wij een expositie gehouden in de Grote Kerk aan de Kerkbrink te Hilversum. Hier hebben wij diverse materialen van het begin van de oorlog tot het einde van de oorlog tentoongesteld. De onderwerpen die aan bod kwamen waren als volgt: mobilisatie, luchtbeschermingsdienst, jodenvervolging, dwangarbeid, NSB, Duitse soldaten in Hilversum, voedseldroppingen, verzet, NBS (Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten) en tot slot de bevrijding.


April 2021 - Regenboogkerk Hilversum

Met betrekking tot een foto expositie van Hilversum tijdens en na de Tweede Wereldoorlog hebben wij een vitrine ingericht met diverse materialen uit de Tweede Wereldoorlog waaronder voornamelijk voorwerpen van de bevrijding.

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/DMF20210504_57483014?utm_source=google&utm_medium=organic


Februari 2020 - Raadhuis Hilversum

In het kader van 75 jaar bevrijding hebben wij samen met de gemeente Hilversum twee vitrines ingericht voor een expositie in het raadhuis. De voorwerpen in de vitrine hebben allemaal te maken met (de aanloop naar) de bevrijding.